DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 379 din 28.06.2016, definitivă prin neapelare la 13.07.2016, Tribunalul Dolj a admis acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova cu cei trei inculpați și a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul NICOLOSI SALVATORE, administrator al S.C. Nicolosi S.R.L., la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul PAȘOL ION, primar al comunei Ghioroiu, jud. Vâlcea, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals intelectual.

Condamnă pe inculpata S.C. Nicolosi S.R.L. la pedeapsa principală de 30.000 lei amendă penală, echivalentul a 200 zile-amendă și pedeapsa complementară a publicării hotărârii definitive de condamnare, în extras, pe cheltuiala inculpatei, în presa scrisă, într-un cotidian regional, pe o perioadă de 3 luni, câte trei apariții în fiecare lună, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Nicolosi Salvatore și Pașol Ion, vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, primul în cadrul Primăriei Municipiului Craiova sau al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, iar al doilea în cadrul Primăriei comunei Ghioroiu, jud. Vâlcea sau al Școlii Gimnaziale Ghioroiu, jud. Vâlcea.
Obligă pe inculpatul Nicolosi Salvatore la plata sumei de 700 lei, iar pe inculpata S.C. Nicolosi S.R.L. la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Craiova, la datele de 18, 19 și 20 mai 2016, vezi comunicat 826/VIII/3 din 15 iunie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2016