DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 388 din 06.04.2016, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul PAVEL (DUMITRESCU) ALEXANDRU, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și evaziune fiscală, în formă continuată (5 infracțiuni).

2. Condamnă pe inculpatul BURUNTIA CIPRIAN BOGDAN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, evaziune fiscală, în formă continuată (9 infracțiuni), spălare a banilor (2 infracțiuni), în formă continuată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

3. Condamnă pe inculpatul ȘAPCĂ IONUȚ, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și evaziune fiscală, în formă continuată (9 infracțiuni).

4. Condamnă pe inculpata GUINEA (SCARLAT) RALUCA NICOLETA, contabilă, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și evaziune fiscală, în formă continuată (9 infracțiuni).

Dispune confiscarea următoarelor sume de bani :

- 1.962.824 lei și 6.393 euro (prin echivalentul în lei la cursul zilei la data încasării) de la inculpatul Burunția Ciprian-Bogdan;

- 1.121.884 lei de la inculpatul Dumitrescu Alexandru.

Dispune restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prin anularea înscrisurilor falsificate.

Obligă inculpații, în solidar, la plata sumei de 26.959.953 lei cu titlu de despăgubiri civile, plus penalități și majorări de întârziere până la achitarea debitului către partea civilă, statul român prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, reprezentată de D.G.R.F.P. Ploiești – A.J.F. Argeș, în solidar cu părțile responsabile civilmente, S.C. Bogcip Trans Invest S.R.L., S.C. Bogcip Trans Logistic S.R.L. și S.C. Super El Con S.R.L., până la limita sumelor de 8.358.469 lei, 814.626 lei și respectiv 10.979.665 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 03 iulie 2014, vezi comunicat 976/VIII/3 din 08 iulie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iulie 2014