DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 550 din 12.04.2016, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul VIȘOVAN GHEORGHE, primar al comunei Rozavlea jud. Maramureș, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, omisiunea de a furniza, cu știință, datele cerute potrivit legii pentru obținerea de fonduri europene și schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

2. Condamnă pe inculpații PÂRJOL ALEXANDRU, director general al S.C. „Întreprindere Montaj Instalații” S.A. și MEZEI IOAN, inspector de șantier, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Vișovan Gheorghe, Pârjol Alexandru și Mezei Ioan, vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității, primul pe o perioadă de 80 de zile la primăria Rozavlea, iar ceilalți doi pe o perioadă de 60 de zile la Primăria municipiului Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban sau la Primăria municipiului Baia Mare – Direcția Poliția Locală.

Obligă pe inculpații Vișovan Gheorghe, Mezei Ioan și Pârjol Alexandru, în solidar și cu partea responsabilă civilmente S.C. „Întreprindere Montaj Instalații” S.A. la despăgubiri civile în sumă de 3.630.446 lei (3.526.235 lei + 104.211 lei) și constată că prejudiciul în sumă de 3.630.446 lei cauzat părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, a fost recuperat integral.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 04 martie 2010, vezi comunicat 113/VIII/3 din 08 aprilie 2010.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 aprilie 2010