DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 622/A/07.04.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MIHALĂ MARIUS CRISTINEL, ofițer de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată, favorizarea infractorului, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și înșelăciune.
Condamnă pe inculpatul RISTEA GABRIEL COSMIN, agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată și fals intelectual.
Condamnă pe inculpatul VELIȘCU TUDOR, agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată, favorizarea infractorului, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și înșelăciune.
Condamnă pe inculpatul MITU NICOLAE, agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.
În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Mihală Marius Cristinel a sumei de 695 lei.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Ristea Gabriel Cosmin a sumei de 200 lei.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Velișcu Tudor a sumei de 445 lei.
Prin decizia penală 591/01.04.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul CRĂCIUNESCU CRISTIAN, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce și dare de mită.
De asemenea, față de acest inculpat instanța de judecată a dispus luarea măsurii de siguranță a interzicerii exercitării unei profesii, meserii sau ocupații, respectiv aceea de a nu conduce autovehicule pe drumurile publice.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 septembrie 2014, vezi comunicat nr. 1594/VIII/3 din 10 noiembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 noiembrie 2014