DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 489 din 22.03.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului GUZEL AHMET, asociat unic și administrator de fapt al S.C. ALEX INVEST S.R.L, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a deține funcția de asociat sau administrator în cadrul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată și transmitere fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute într-o societate comercială.

Obligă inculpatul Guzel Ahmet să plătească cu titlu de daune materiale părții civile, Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Administrația Finanțelor Publice Ilfov, suma de 1.584.006,83 lei, la care se adaugă accesoriile (dobânzi și penalități) până la data achitării integrale a debitului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 23 mai 2013, vezi comunicat 505/VIII/3 din 07 iunie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iunie 2013