DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 286 din 16.02.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului SIMICIC OCTAVIAN, asociat și administrator la S.C. VIAMOB.RO S.R.L. și S.C. HILMAN GROUP S.R.L., la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de administrator al vreunei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

Obligă inculpatul, în solidar cu părțile responsabile civilmente, S.C. VIAMOB RO S.R.L. și S.C. HILMAN GROUP S.R.L., să plătească părții civile A.N.A.F., suma de 6.189.616 lei și obligații fiscale accesorii, de la data producerii prejudiciului și până la achitarea integrală a debitului.
Obligă inculpatul, în solidar cu părțile responsabile civilmente, S.C. VIAMOB RO S.R.L. și S.C. HILMAN GROUP S.R.L., la plata sumei de 9.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, aferente fazei de urmărire penală și de fond.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 12 martie 2013, vezi comunicat 289/VIII/3 din 04 aprilie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 aprilie 2013