DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 282/A din 19.02.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului IANCU VALENTIN, în calitate de administrator al S.C. MARIMET IMPEX S.R.L. și S.C. MET MARICOM INDUSTRIAL S.R.L., la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi asociat sau administrator al vreunei societăți comerciale pe teritoriul României, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Obligă inculpatul, în solidar cu părțile responsabile civilmente, S.C. MARIMET IMPEX S.R.L. și S.C. MET MARICOM INDUSTRIAL S.R.L., la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Ilfov, a sumei de 9.154.533,38 lei, reprezentând prejudiciul produs bugetului de stat, suma la care se vor adăuga accesoriile, dobânzile și penalitățile aferente calculate conform prevederilor Codului de Procedură Fiscală.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de Combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 27 noiembrie 2012, vezi comunicat 891/VIII/3 din 05 decembrie 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 decembrie 2012