DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
18 iulie 2007
Nr. 187/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări penale faţă de inculpatul BOTHAZĂ IOAN-RADU, inspector vamal la Direcţia Regională Vamală Cluj, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Din probele administrate până în prezent, a rezultat că, în luna iunie 2007, în calitate de inspector vamal, inculpatul a pretins suma de 3.000 euro de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale de leasing din Zalău, pentru a nu iniţia un control la societatea respectivă, în legătură cu operaţiunile de import desfăşurate de acea societate.
În data de 17 iulie 2007 inculpatul a fost prins în flagrant delict în momentul în care primea suma de 1.000 euro de la denunţător ca primă tranşă din banii pretinşi. În aceeaşi zi, procurorii au dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore urmând a fi prezentat, în cursul zilei de 18 iulie 2007, Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 30 iunie 2010
hotărâri definitive din 30 iunie 2010