DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1792 din 29.12.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul RADU GABRIEL, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul ENACHE LUCIAN, la o pedeapsă de 3 ani, 10 luni și 6 zile închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Radu Gabriel va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București sau la S.C. Amenajare Edilitară și Salubritate S.A. Sector 5 București, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Obligă, pe cei doi inculpați, la plata a câte 400 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
Dispune anularea înscrisurilor pe care le declară ca fiind false.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 29 ianuarie 2014, vezi comunicat 97/VIII/3 din 07 februarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 februarie 2014