DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 985/02.12.2015, Curtea de Apel Suceava a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul RUSU SILVESTRU, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a opt infracțiuni de complicitate la trafic de influență, șapte infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, șapte infracțiuni de uz de fals.
Obligă pe inculpatul Rusu Silvestru la restituirea, către persoanele denunțătoare, a sumelor de bani primite în vederea traficării de influență, după cum urmează: - 9.000 euro (sau echivalentul în lei la data plății) și 3.200 lei, către S. A. E.; - 14.000 euro (sau echivalentul în lei la data plății) către V. M.; - 3.000 euro (sau echivalentul în lei la data plății) către C. A.; - 7.000 euro (sau echivalentul în lei la data plății) către B. V.; - 5.850 lei către A. R..

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 17 septembrie 2009, vezi comunicat nr. 193/VIII/3 din 5 august 2009.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 august 2009