DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1599 din 24.11.2015, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului BORTA EUGEN, administrator al S.C. GRAND TRUST PETRO S.R.L., la data faptei, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a deține funcția de asociat sau administrator în cadrul unei societăți, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Obligă inculpatul Borta Eugen la plata sumei de 5.669.957 lei, către partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Administrația Finanțelor Publice Ilfov, la care se adaugă dobânzi și penalități până la data achitării debitului, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpatul Borta Eugen la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 16 noiembrie 2010, vezi comunicat 649/VIII/3 din 6 decembrie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 decembrie 2010