DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1392/20.10.2015, Curtea de Apel București - Secția a II-a Penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul BASEL IBRAHIM BACHA, la o pedeapsă 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe durata executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administratorul unei societăți comerciale pe teritoriul României pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Față de inculpații Ziad Ibrahim Mohd El Hamid, Mohd Ibrahim Mohd Al Hamid, Eyad Ibrahim Mohamad Al Hamid, Nicolae Nicoleta și Ibrahim Marwan Ibrahim Al Hamed instanța de judecată a disjuns cauza.

Obligă pe inculpatul Basel Ibrahim Bacha la plata către partea civilă Statul Român prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu titlu de despăgubiri civile, a sumei de 1.322.586 lei și accesorii fiscale ce se vor calcula în conformitate cu legislația fiscală.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 12 martie 2013, vezi comunicat nr. 289/VIII/3 din 04 aprilie 2013.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 aprilie 2013