DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
4 aprilie 2007
Nr. 79/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui LUCACI IOAN, referent în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Dej, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice; fals în înscrisuri sub semnătură; fals intelectual;  sustragere sau distrugere de înscrisuri; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la evaziune fiscală.
Din probele administrate a reieşit că, în perioada aprilie-iunie 2006, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a dispus, în mod abuziv, reduceri la impozitul pe venit datorat bugetului de stat de şase persoane fizice autorizate care desfăşurau activităţi independente. Reducerile frauduloase au fost dispuse de către inculpat în urma falsificării, sustragerii şi distrugerii unor acte din dosarele fiscale ale persoanelor care au beneficiat de aceste reduceri, dosare deţinute de AFP Dej. De asemenea, inculpatul a determinat şi alte persoane să falsifice acte necesare la stabilirea impozitului pe venit.
Prin aceste activităţi, inculpatul Lucaci Ioan a cauzat un prejudiciu la bugetul de stat în sumă de 35.450.000 ROL, obţinând totodată pentru sine un avantaj patrimonial apreciat la o valoare de peste 10.000.000 ROL. Concret, în schimbul reducerilor nelegale de impozit, inculpatul a pretins şi obţinut efectuarea unor servicii cum ar fi lucrări de montare de gresie, confecţionarea de porţi din fier forjat sau lambriuri, livrarea unor dale de pavaj exterior. De asemenea, a obţinut servicii medicale şi de taximetrie gratuite.
Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Dej a decis să se constituie parte civilă în cauză cu suma de 35.540.000 ROL.

În cauză s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Lucaci Ioan, în vederea recuperării sumei de 35.540.000.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Dej.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 14 septembrie 2010