DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Curtea de Apel Cluj, prin decizia penală nr. 674 din 14.09.2010 a menţinut decizia Tribunalului Cluj prin care condamnă pe inculpatul LUCACI IOAN, referent în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Dej, la o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial; fals în înscrisuri sub semnătură privată; fals intelectual; sustragere sau distrugere de înscrisuri; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate in formă continuată.
Dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de instigare la evaziune fiscală şi aplică inculpatului sancţiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1000 lei.
Obligă pe inculpatul Lucaci Ioan să plătească suma de 550 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Decizia este definitivă.
Inculpatul LUCACI IOAN a fost trimis în judecată la data de 26 martie 2007 (vezi comunicatul nr.79 /VIII/3 din 4 aprilie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 aprilie 2007