DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 282 din 02.06.2015, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BOLOGA EMIL, consilier în cadrul Consiliului Local al Comunei Vînători, județul Mureș, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, obținere ilegală de fonduri și instigare la fals intelectual, toate în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Bologa Emil va executa un număr de 60 de zile neremunerate de muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Albești sau în cadrul Primăriei municipiului Sighișoara, jud. Mureș.

Condamnă pe inculpata MICLE MARIANA, inspector superior în cadrul Compartimentului agricol al Primăriei comunei Vînători, județul Mureș, la data faptei, la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată.

Dispune anularea mai multor înscrisuri.
Obligă pe inculpatul Bologa Emil la plata sumei de 424.275,61 lei reprezentând despăgubiri civile, plus dobânzi și penalități calculate până la data plății efective, către partea civilă Agenția De Plăți Și Intervenție Pentru Agricultură.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 12 februarie 2011, vezi comunicat nr. 271/VIII/3 din 3 mai 2011.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 mai 2011