DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
7 martie 2007
Nr. 59/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii Serviciului Teritorial Anticorupţie Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui REBELEANU CODRIN HOREA, medic legist şef al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bistriţa - Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Din probele administrate a rezultat că, în data de 25 ianuarie 2007, inculpatul a pretins suma de 500 euro de la o persoană denunţătoare în schimbul eliberării unui certificat medico-legal favorabil denunţătorului care comisese un accident rutier soldat cu victimă.
Iniţial, în calitatea sa de medic legist, inculpatul Rebeleanu Codrin Horea a eliberat un certificat medico-legal pe numele victimei accidentului din care rezulta că numărul de zile de îngrijiri medicale acordate era de 50-55, cu reexaminare la 30 de zile. Ulterior persoana denunţătoare (autorul accidentului) şi victima s-au împăcat. În momentul în care denunţătorul s-a prezentat pentru definitivarea concluziilor medico-legale, inculpatul Rebeleanu Codrin Horea a condiţionat nemajorarea zilelor de îngrijiri medicale de primirea sumei de 500 euro. Precizăm că, potrivit legii, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, numai dacă vătămarea corporală provocată de accident necesită pentru vindecare un număr mai mic de 60 zile.
În data de 14 februarie 2007, inculpatul Rebeleanu Codrin Horea a fost reţinut în urma unei operaţiuni de prindere în flagrant delict în timp ce primea suma de 500 euro şi elibera actul medical, Tribunalul Cluj dispunând arestarea preventivă până la data de 15 martie 2007.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bistriţa Năsăud.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 28 februarie 2011
hotărâri definitive din 28 februarie 2011