DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 339 din 27.02.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul PETIC VICTOR, administrator al S.C. PAPA BUN S.R.L., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale, cât și 10 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a avea orice calitate într-o societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni și
- spălarea banilor.

2. Condamnă pe inculpatul MIHAI CRISTACHE, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale, cât și 8 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a avea orice calitate într-o societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni și
- spălarea banilor, în formă continuată.

3. Condamnă pe inculpatul MIHAI CRISTI la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale, cât și 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a avea orice calitate într-o societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni și
- spălarea banilor, în formă continuată.

4. Condamnă pe inculpata S.C. PAPA BUN S.R.L., la o pedeapsă de 600.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară a dizolvării persoane juridice, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- evaziune fiscală, în formă continuată și
- spălarea banilor, în formă continuată.

Obligă, în solidar, pe inculpații Petic Victor, Mihai Cristache, Mihai Cristi și SC Papa Bun SRL la plata către partea civilă a sumei de 10.612.565 lei, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii calculate până la data plății efective.
Anulează facturile false.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție la data de 18 noiembrie 2013, vezi comunicat 1115/VIII/3, din 04 decembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 decembrie 2013