DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 142 din 10.02.2015, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul VERDEȚ GHEORGHE, director executiv al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale (D.J.A.O.V) Caraș Severin, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de inspector vamal, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: complicitate la abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.
2. Condamnă pe inculpatul DĂRAC FLORINEL GEO, inspector vamal asistent la Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Vamale (D.J.A.O.V) Caraș Severin, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de inspector vamal, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și fals intelectual.
3. Condamnă pe inculpatul SOLOMON PETRICĂ, angajat al S.C. PARC INDUSTRIES S.R.L. Moldova Nouă, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și complicitate la fals intelectual.
4. Condamnă pe inculpații VIDINARU CĂTĂLIN, SZABO IOSIF și POPESCU VICTOR, angajați ai S.C. PARC INDUSTRIES S.R.L. Moldova Nouă, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și complicitate la fals intelectual.
În cazul inculpatului Verdeț Gheorghe, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă, în solidar, pe inculpații Dărac Florinel Geo (în solidar cu D.R.A.O.V. Timișoara), Verdeț Gheorghe (în solidar cu D.R.A.O.V. Timișoara), Chițibea Claudiu (în solidar cu IPJ Caraș - Severin) Solomon Petrică, Vidinaru Cătălin, Szabo Iosif, Popescu Victor, iar aceștia din urmă în solidar cu partea responsabilă civilmente SC PARC INDUSTRIES SRL, prin lichidator judiciar, să plătească părții civile suma 8.534 lei actualizată.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara la data de 20 decembrie 2011, vezi comunicat 861/VIII/3, din 27 decembrie 2011.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 decembrie 2011