DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2 din 10.02.2015, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului KOVACS IMRE, asociat unic și administrator la SC „COST REVERS” SRL Constanța, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de evaziune fiscală în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate și în modalitatea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin declararea fictivă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate, precum și a infracțiunii de uz de fals în formă continuată.
Obligă pe inculpatul Kovacs Imre la plata către partea civilă Statul Român prin A.N.A.F. – D.G.F.P. Galați a sumei de 4.412.590 lei (din care impozit pe profit 1.765.036 lei și T.V.A. de plată 2.647.554 lei) și a dobânzii legale aferentă sumei respective, de la data la care a devenit scadentă și până la achitarea efectivă către partea civilă.
Obligă pe inculpatul Kovacs Imre la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 10.400 lei.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor sub semnătură privată false ce au fost folosite de către inculpat în comiterea infracțiunilor.
În cazul inculpatului Kovacs Imre, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța la data de 18 noiembrie 2013, vezi comunicat 1115/VIII/3, din 04 decembrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 decembrie 2013