DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 145 din 30.01.2015, Curtea de Apel București – Secția I Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul NIȚĂ ȘTEFAN, reprezentant al Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine, Caprine, Taurine și Cabaline „BĂRĂGANU” Ialomița, la data comiterii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia, ori de a desfășura activitatea de reprezentant al Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine, Caprine, Taurine și Cabaline „Bărăganu” Ialomița și dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public din mun. Slobozia sau în cadrul unei unități de învățământ din mun. Slobozia.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data 15 mai 2013, vezi comunicat 505/VIII/3, din 07 iunie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iunie 2013