Prin decizia penală 785 din 08.12.2014, Curtea de Apel Iași, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BEBI LEONARD-VALENTIN, preşedinte al Asociaţiei „Parudimos”, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei unui folos legal obţinut, dacă fapta are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Condamnă pe inculpata Asociaţia „Parudimos” Timişoara la pedeapsa principală a amenzii în cuantum de 15.000 de lei și afişarea hotărârii de condamnare, în extras, în sensul afişării dispoziţiilor din dispozitivul hotărârii referitoare doar la inculpată, la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, timp de o lună, pe cheltuiala acesteia, pentru săvârșirea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei unui folos legal obţinut, dacă fapta are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.
Obligă, în solidar, pe inculpaţii Bebi Leonard-Valentin şi Asociaţia „Parudimos” Timişoara să achite părţii civile, cu titlul de daune materiale, suma de 901.874,25 lei, precum şi dobânda legală.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 12 februarie 2013, vezi comunicat 175/VIII/3, din 06 martie 2013.

comunicate de presă din 06 martie 2013