DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1256 din 10.12.2014, Curtea de Apel Ploieşti, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul SCĂEŞTEANU DANIEL VIRGIL, administrator al unor societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.
Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Otz Group Solutions SRL Poşta Câlnău prin lichidator judiciar SC E. C. IPURL să plătească părţii civile Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău suma de 932.799 lei cu titlu de despăgubiri civile şi inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Pcb Logistic & Distribution SRL prin lichidator judiciar SC R. S. IPURL să plătească părţii civile Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău suma de 3.266.024 lei cu titlu de despăgubiri civile, la ambele sume urmând a se calcula dobânzi şi penalităţi de întârziere, până la plata integrală a sumelor datorate.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data 19 februarie 2013, vezi comunicat 175/VIII/3, din 06 martie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 martie 2013