DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 6 din 13.11.2014, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata ANDREI (fostă MOLDOVAN) LILIANA, administrator al unei societăţi comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea în concurs a două infracțiuni de evaziune fiscală, comise în modalitatea omisiunii evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate și în modalitatea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar – fiscale prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate.
Condamnă pe inculpatul CLINCIU GIORGIAN, administrator al unei societăţi comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în modalitatea evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.
Condamnă pe inculpatul CIUTACU VASILE, administrator al unei societăţi comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în modalitatea evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.
Obligă inculpata Andrei (fostă Moldovan) Liliana în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Atlas Lil 2008 S.R.L. Cuza Vodă, jud. Constanţa la plata, către partea civilă A.N.A.F Bucureşti, prin D.G.R.F.P. Galaţi, a sumei de 9.050.906 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată în cuantum de 4.968.437 lei şi impozit pe profit în cuantum de 4.082.469 lei, precum şi la plata dobânzilor şi a penalităţilor de întârziere calculate până la achitarea integrală a sumei reprezentând prejudiciul cauzat.
Obligă pe inculpata Andrei (fostă Moldoveanu) Liliana, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. ATLAS LIL 2008 S.R.L. Cuza Vodă, la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Obligă pe inculpatul Ciutacu Vasile în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Dolce Expres S.R.L. Medgidia, jud. Constanţa la plata, către partea civilă A.N.A.F Bucureşti, prin D.G.R.F.P. Galaţi, a sumei de 863.780 lei reprezentând taxa pe valoarea adăugată în cuantum de 468.365 lei şi impozit pe profit în cuantum de 395.415 lei, precum şi la plata dobânzilor şi a penalităţilor de întârziere calculate până la achitarea integrală a sumei reprezentând prejudiciul cauzat.

Obligă pe inculpatul Ciutacu Vasile, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Dolce Expres S.R.L. Medgidia, la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Obligă inculpatul Clinciu Giorgian la plata, către partea civilă A.N.A.F Bucureşti, prin D.G.R.F.P. Galaţi, a sumei de 654.114 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată în cuantum de 355.091 lei şi impozit pe profit în cuantum de 299.023 lei, precum şi la plata dobânzilor şi a penalităţilor de întârziere calculate până la achitarea integrală a sumei reprezentând prejudiciul cauzat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 10 septembrie 2013, vezi comunicat 849VIII/3, din 08 octombrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 octombrie 2013