DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
27octombrie 2006
Nr. 177/VIII/3

COMUNICAT

În urma solicitãrilor primite în scris şi telefonic din partea mass-media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat sã comunice urmãtoarele:

Procurorii anticorupţie au început urmãrirea penalã împotriva lui ANGHEL CRISTIAN, primar al municipiului Baia Mare, pentru sãvârşirea infracţiunii prevãzutã de art.132  din Legea 78/2000 şi anume abuz în serviciu contra intereselor publice, dacã funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Din probele administrate pânã în prezent, procurorii au reţinut cã în calitatea sa de primar, în cursul anului 2006, învinuitul a dispus cumpãrarea, de cãtre Primãria Baia Mare, a unui imobil de locuinţe la un preţ supraevaluat.
Iniţial, învinuitul refuzase cumpãrarea imobilului respectiv la preţul oferit de vânzãtor, deşi primãria avea nevoie de locuinţe sociale. Blocul respectiv a fost însã cumpãrat de o societate comercialã. La numai trei zile de la tranzacţie, la insistenţele primarului Anghel Cristian, blocul a fost cumpãrat de Primãria Baia Mare de la noul proprietar - societatea comercialã - la un preţ de patru ori mai mare decât cel oferit iniţial de vânzãtor.
În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au început urmãrirea penalã şi împotriva unei alte persoane. Din cauzã cã acesteia nu i s-au prezentat învinuirile, conform art.6 din Codul de procedurã penalã, nu putem furniza date despre identitatea şi infracţiunile respective.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 17 martie 2010
comunicate-hotărâri de condamnare din 17 martie 2010