DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 39 din 06.11.2014, Tribunalul Prahova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații TĂUT MARIUS și RADU MIOARA director executiv, respectiv director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Prahova, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Condamnă pe inculpatul CIUFU IOAN BOGDAN, administrator al S.C. Vircomed Group S.R.L. Băicoi, judeţul Prahova, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a, drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Obligă inculpatul Ciufu Ioan Bogdan în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Vircomed Group SRL Băicoi, la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpaţii Tăut Marius și Radu Mioara la plata a câte 1.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 18 noiembrie 2008, vezi comunicat 323/VIII/3, din 3 decembrie 2008.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 decembrie 2008