DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 796 din 16.10.2014, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul GROAPĂ EUGEN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea în concurs a 3 infracțiuni de evaziune fiscală, din care una în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Condamnă pe inculpatul ȚUVEC LUCIAN ȘTEFAN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la evaziune fiscală, ambele în formă continuată.
Condamnă inculpata SC CHIM GROUP BACĂU FILIALA TG. NEAMȚ SRL, la plata amenzii de 20.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.
Obligă inculpatul Groapă Eugen, la plata sumei de 7.778.233 lei cu plata dobânzilor și aferente până la achitarea debitului, către partea civilă Ministerul Finanțelor Publice-Anaf.

Obligă inculpații Groapă Eugen, Țuvec Lucian Ștefan și pe Sc Chim Group Bacău Filiala Tg. Neamț SRL, în solidar, la plata sumei de 9.667.123 lei cu plata dobânzilor și aferente până la achitarea debitului către partea civilă Ministerul Finanțelor Publice- Anaf.

Obligă inculpatul Groapă Eugen la plata dobânzilor și penalităților de întârziere, aferente sumei 7.778.223 lei începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii lor.
Obligă inculpații Groapă Eugen și Țuvec Lucian Ștefan la plata dobânzilor și penalităților de întârziere, aferente sumei 9.667.123 lei începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii lor.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 octombrie 2013, vezi comunicat 977/VIII/3, din 06 noiembrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 noiembrie 2013