DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.229 din 02.09.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata ARDELEAN ANCUŢA CODRUŢA MARIANA, avocat în cadrul Baroului Satu Mare, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria, ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență.
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.396 alin. 10 C.p.p”(…) în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către DNA la data de 26 noiembrie 2013, comunicat nr. 1081/VIII/3 din 29 noiembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 noiembrie 2013