DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 23 iulie 2014
Nr. 1098/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului COCHIOR BEJAN PAVEL, avocat în cadrul Baroului București, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2014, inculpatul Cochior-Bejan Pavel, a pretins de la 3 martori denunțători suma de 19.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, învestiți cu soluționarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei.
De asemenea, inculpatul a promis că îi va determina pe judecători să pronunțe o decizie favorabilă (o pedeapsă mai redusă, ori cu suspendare) față de unul dintre denunțători.
Denunțătorii s-au întâlnit de mai multe ori cu inculpatul Cochior-Bejan Pavel, de fiecare dată acesta precizând că dispune de - blat și relații - astfel încât unul dintre ei să obțină o sentință favorabilă, mai mică decât cea pronunțată în fond sau în apel.
Inițial, inculpatul a pretins suma de 12.000 euro, în final stabilind că pentru a „mișca ceva” este nevoie de 19.000 euro.
La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 19.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 14 noiembrie 2014