DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
25 iulie 2006
Nr. 111/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii Serviciului Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor:

- PANICCIA GIUSEPPE – pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 254 alin. 1 Cp şi pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în formă continuată, prevăzută de art. 23 alin. 1 lit. b) din Legea 656/2002 cu aplicarea dispoziţiilor art. 41 alin. 2 Cp, ambele infracţiuni aflându-se în concurs real.

- PUŞCĂU FLORENTINA RODICA – pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 11 alin.1 şi art.11 alin. 2 din Legea nr.78/2000, în concurs real.

- GIURCĂ ANCA DIANA - pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată prevăzută de art. 2151 alin. 1 Cp cu aplicarea dispoziţiilor art. 41 alin. 2 Cp.

Din materialul probator administrat în cauză s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2003 - iunie 2004, inculpatul Paniccia Giuseppe, în calitate de administrator al grupului de firme MANFRED EURO Aleşd a pretins şi primit de la denunţător suma totală de 7,1 miliarde lei (ROL), reprezentând 10% din valoarea lucrărilor de construcţie pe care le-a prestat SC ALUCONS SRL Aleşd. Suma s-a pretins şi primit în schimbul încredinţării spre execuţie a acelor lucrări de construcţie.

Inculpatul Paniccia Giuseppe a înscenat prestarea unor servicii de către SC SILVIACOS SRL Oradea, pentru a ascunde adevărata natură, respectiv cea de mită, a sumei de 7,1 miliarde lei (ROL), încasată de la SC ALUCONS SRL Aleşd, în perioada ianuarie 2003 – iunie 2004, prin transferuri bancare repetate, iar ulterior a folosit aceste sume de bani pentru a dobândi două apartamente în Municipiul Oradea, un teren şi construcţii în Aleşd, precum şi un autoturism marca Mercedes.

Cu privire la inculpata Puşcău Florentina Rodica, s-a stabilit că susnumita a coordonat activitatea de evidenţă contabilă şi a acordat consultanţă grupului MANFRED EURO Aleşd, în perioada în care avea calitatea de funcţionar cu atribuţii de control fiscal la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor iar în schimbul acestor servicii i-a fost modernizat un apartament pe cheltuiala firmei private, lucrări evaluate la suma de 319 milioane lei (ROL).

Inculpata Giurcă Anca Diana, în calitate de secretară a SC SILVIACOS SRL Oradea, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada august 2004 – octombrie 2005 şi-a însuşit, prin vânzări succesive de valută şi retrageri de numerar, suma totală de 272.240.000 lei (ROL) din contul SC SILVIACOS SRL Oradea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 iulie 2012