DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 666/18.06.2014, Curtea de Apel Ploiești – Secția Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul LUO WENSEN, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: evaziune fiscală, uz de fals și spălare de bani, toate în formă continuată.
Obligă pe inculpatul LUO WENSEN, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC U. E. I. SRL Pârscov, jud. Buzău, la 6.662.763,13 lei despăgubiri civile către Direcției Generale a Finanțelor Publice Buzău din care 5.699.744,06 lei – T.V.A. dedusă în mod nelegal și 963.019,07 lei – impozit pe profit sustras, cu majorările legale aferente până la achitarea integrală a debitului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 07 noiembrie 2012, vezi comunicatul nr. 891/VIII/3 din 5 decembrie 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 decembrie 2012