DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr194 din 20.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe GROSU LAURENȚIA MARIA, președintă a Fundației „Laurenția" Reghin, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul GRINDEAN OVIDIU, fost ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar – șef, în cadrul I.P.J. Mureș - Secția de Poliție Rurală Petelea, la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea complicității la infracțiunea de folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Dispune confiscarea de la inculpata Grosu Laurenţia Maria a sumei de 4.965 lei şi a echivalentului în lei a sumei de 19.600 de euro.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 29 octombrie 2010, vezi comunicatul nr. 805/VIII/3 din 1 noiembrie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 noiembrie 2012