DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 375/05.06.2014, Curtea de Apel Constanța hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata HAGIU VIOLETA, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: folosire, prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor și fals intelectual în realizarea scopului urmărit printr-o infracțiune împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene, ambele în modalitatea participației improprii.
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art. 3201 C.p.p.„(...)Instanța va pronunța condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, și de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(...)”.
Obligă pe inculpata HAGIU (fostă DULGHERU) VIOLETA la plata sumei de 63.930 lei cu titlu de despăgubiri civile reprezentând daune materiale, către AGENȚIA DE PLĂȚI PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ ȘI PESCUIT.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către DNA la data de 11 noiembrie 2013, vezi comunicatul nr. 1115/VIII/3 din 04 decembrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 decembrie 2013