DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1953 din 6.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata ROMANESCU DOINIȚA, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani si 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani si 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: trafic de influență și complicitate la infracțiunea de luare de mită, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatele FIANU IVERICA și MĂLUREANU ALINA ANDREEA, ambele foste funcționare cu atribuții de control în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (D.G.F.P.) Argeș, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: luare de mită și fals intelectual.
Obligă inculpatele la plata către denunțătorul M. D. a sumei de 10.000 lei, astfel: inculpata Romanescu Doinița suma de 6.000 lei; inculpata Fianu Iverica suma de 2.500 lei; inculpata Mălureanu Alina Andreea suma de 1.500 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către DNA la data de 14 decembrie 2012, vezi comunicatul nr. 929/VIII/3 din 14 decembrie 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 decembrie 2012