DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1843 din 29.05.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul YUKSEK ŞAHIN, cetăţean turc, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.
Condamnă pe inculpatul BANI MUSTAFA AKRAM NASER ABDEL RAHMAN, cetăţean iordanian, la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.

În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.320/1 C.p.p”(…) Instanța va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(…)”

Obligă pe inculpatul YUKSEK ŞAHIN la plata sumei de 8000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă pe inculpatul BANI MUSTAFA AKRAM NASER ABDEL RAHMAN la plata sumei de 7800 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 13 mai 2013, vezi comunicatul nr. 433/VIII/3 din 14 mai 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 mai 2013