DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
7 iulie 2006
Nr. 101/VIII/3

COMUNICAT

La propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Tribunalul Bucureşti a dispus la data de 7.07.2006 arestarea, pe o perioadă de 29 de zile, a inculpatului DICU NICOLAE, viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Prin aceeaşi decizie s-a dispus cercetarea în stare de libertate a coinculpatului GUTĂU MIRCIA, primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.

În aceeaşi zi procurorii anticorupţie i-au reţinut şi totodată au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui GUTĂU MIRCIA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi împotriva lui DICU NICOLAE pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Din probele administrate de procurori a reieşit că cei doi inculpaţi au pretins, în perioada aprilie – iulie 2006, suma totală de 50.000 euro de la un denunţător pentru a-l ajuta să obţină un certificat de urbanism. Din această sumă viceprimarul Dicu Nicolae a primit suma de 25.000 euro, din care 20.000 euro în data de 6 iulie 2006, fiind surprins în flagrant delict de către procurori.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au atacat cu recurs decizia Tribunalului Bucureşti de a-l cerceta în stare de libertate pe primarul Gutău Mircia.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 27 ianuarie 2010
comunicate-hotărâri de condamnare din 27 ianuarie 2010