DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, prin decizia penală nr. 273 din 27 ianuarie 2010 îi condamnă pe Gutău Mircia şi pe Dicu Nicolae, în calitate de primar, respectiv de viceprimar al municipiului Râmnicu-Vâlcea, la pedeapsa de câte trei ani şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.
Instanţa a mai decis, faţă de ambii inculpaţi, interzicerea exercitării unor drepturi atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de doi ani după executare: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpaţii la restituirea, către denunţător, a echivalentului în lei a sumei de 5.000 euro, calculat la cursul oficial de schimb din momentul efectuării plăţii.
Obligă inculpaţii Dicu Nicolae şi Gutău Mircia la plata sumelor de câte 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii au fost trimişi în judecată la data de 27 iulie 2006 (detalii în comunicatul nr. 113/VIII/3 din 28 iulie 2006)



ACTUALIZARE la 16.11.2018:
Prin decizia penală nr. 865 din 29.10.2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de revizuire formulată de revizuentul Gutău Mircia împotriva deciziei penale nr. 273 din data de 27 ianuarie 2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie și a dispus achitarea inculpatului GUTĂU MIRCIA, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iulie 2006
comunicate de presă din 28 iulie 2006