DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 587 din 30.04.2014, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul C. F., fost ofițer de poliție cu gradul profesional de inspector în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea, de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: 13 infracțiuni de luare de mită și 12 infracțiuni de fals intelectual.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art. 3201 C.p.p. „(...)Instanța va pronunța condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, și de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(...)”.
Condamnă pe inculpatul PAVEL NELU-MARIAN, fost agent de poliție în cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a dreptului de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea, de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Obligă inculpatul C. F. să restituie martorilor denunțători G.R. suma de 600 lei, P.Ș.A. suma de 450 lei, N.R.M. suma de 450 lei, R.C. suma de 450 lei, O.S.C. suma de 300 lei, D.G. suma de 225 lei, N.G. suma de 200 lei, B. N. I. suma de 450 lei, F. A. suma de 400 lei, S. A. suma de 450 lei.
Confiscă de la inculpatul C. F. sumele de 500 lei, 600 lei și 150 lei primite de la 2 denunțători, precum și de la martora D. D. C.
Obligă pe inculpatul Pavel Nelu Marian la plata sumei de 2000 lei cheltuieli judiciare statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 25 aprilie 2013, vezi comunicatul nr. 381/VIII/3 din 26 aprilie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 aprilie 2013