DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 591 din 28.04.2014, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ENUCA COSTEL, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.
Obligă inculpatul la plata sumei de 36.617,05 lei, cu dobânzile și penalitățile legale, către partea civilă APIA București, din care suma de 11.613,52 lei, reprezintă, sumă datorată bugetului de stat, iar suma de 25.003,22 lei reprezintă, suma datorată bugetului general al Comunităților Europene.
Obligă pe inculpat la 800 lei cheltuieli judiciare statului .

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 19 iulie 2013, vezi comunicatul nr. 717/VIII/3 din 05 august 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 august 2013