DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 48 din 28.04.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul COMAN GHEORGHE, fost deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Buzău a unui partid, la o pedeapsă de 1 an închisoare și interzicerea drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de: folosire a influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art. 3201 C.p.p. „(...) Instanța va pronunța condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, și de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(...)”.
Confisca de la inculpat suma de 3.140 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 15 ianuarie 2014, vezi comunicatul nr. 17/VIII/3 din 16 ianuarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 ianuarie 2014