DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.1400 din 22.04.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BUNEI ANTONIE, fost primar al comunei Zăvoi, jud. Caraş Severin, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: luare de mită şi trafic de influenţă.
Condamnă pe inculpatul BUNEI SILVIU IOSIF, fost consilier administrativ al Primăriei comunei Zăvoi, jud. Caraş Severin, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Condamnă pe inculpatul LUNGU GHEORGHE ADRIAN, fost secretar al comunei Zăvoi, jud. Caraş Severin, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Condamnă pe inculpații SCOROBETE ION, fost viceprimar al comunei Zăvoi și MIHUŢ FIRUŢ, fost consilier juridic al Consiliului Local al comunei Zăvoi, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Condamnă pe inculpatul GHERGA AVRAM-IOAN, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.
Condamnă pe inculpatul GROZAV MARIA, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.
Față de inculpatul Bunei Nițu instanța a dispus încetarea procesului penal.

Obligă pe inculpatul Bunei Antonie la restituirea sumei de 20.000 euro, în echivalent în lei la cursul oficial al B.N.R., la data punerii în executare, către martorul D.R.D.
Obligă pe inculpatul Bunei Antonie la plata sumei de 500 lei, cheltuieli judiciare parţiale către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 22 iunie 2010, vezi comunicatul nr. 243/VIII/3 din 25 iunie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 iunie 2010