DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 548 din 24.04.2014, Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata HERRAIZ MEDINA JULIANA, cetățean spaniol, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita profesia ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Obligă pe inculpata HERRAIZ MEDINA JULIANA în solidar cu partea responsabilă civilmente SC APOCS CONSULTING SERVICES SRL şi la plata obligaţiilor fiscale acccesorii aferente sumei de 120.394.536 lei reprezentând prejudiciu cauzat bugetului de stat, ce vor fi calculate conform prevederilor legislaţiei fiscale în materie.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către DNA la data de 16 mai 2012, vezi comunicatul nr. 335/VIII/3 din 17 mai 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 mai 2012