DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
17 mai 2012
Nr. 335/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatei HERRAIZ MEDINA JULIANA, cetățean spaniol, administrator și asociat al S.C. APOCS CONSULTING SERVICE S.R.L. București, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2008 și 2009, inculpata Herraiz Medina Juliana, administrator și asociat al S.C. APOCS CONSULTING SERVICE S.R.L., a omis să înregistreze în contabilitatea societății sale activități comerciale intracomunitare constând în achiziția de produse din domeniul tehnologei informației de la societăți comerciale din Germania și Olanda, pe care le-a revândut unei alte firme din Spania și a încasat prin conturi diferite sume de bani fără a plăti impozitele și taxele aferente către statul român. În această modalitate, inculpata a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 46.912.603 lei (echivalentul a 11.169.667 euro la cursul de 4,2 lei/euro), reprezentând impozit pe profit și TVA.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 120.394.536 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aflate în conturile părții responsabile civilmente S.C. APOCS CONSULTING SERVICE S.R.L.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 aprilie 2014