DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 27/23.04.2014, Curtea de Apel Târgu Mureş – Secţia Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul Selin Mihai Gabriel, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea pe perioada executării pedepsei a drepturilor: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a alege și de a ocupa o funcţie în administraţia unei societăţi comerciale și pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale a dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea, de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: punere în circulaţie de valori falsificate, în formă continuată și falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată.
Față de inculpații Angheluță Mihaela, Nicon Valentin, Gurău Marian și Pintilie Vasile instanța au dispus încetarea procesului penal.
Obligă pe inculpatul Selin Mihai Gabriel în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Owi Rominvest SRL Galaţi şi SC Rominvest SRL Brăila (sediu) să plătească suma de 4.144.490,37 lei despăgubiri civile părţii civile S.C. Amerom S.A. Galaţi, cu dobânda legală de la data de 19.12.2005 până la data plăţii efective, respingând în rest pretenţiile civile faţă de aceste părţi.
Lasă nesoluţionată acţiunea civilă în ce îi priveşte pe ceilalţi inculpaţi şi părţi responsabile civilmente.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 28 martie 2007, vezi comunicatul nr. 75/VIII/3 din 2 aprilie 2007.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 aprilie 2007