DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 444 din 7.04.2014, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PRODAN EMILIAN (fost PRODAN GRIGORE IOAN), fost comisar general al Comisariatului pentru Societatea Civilă (organizaţie neguvernamentală) şi înscris ca avocat în Baroul Bota, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare și interzicerea drepturilor, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea în concurs a 2 infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul MINCĂ REMUS, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea drepturilor, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Condamnă pe inculpatele MARIN SIDONIA și LIDER ANDREA-CRISTINA-THEODORA, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea drepturilor, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Condamnă pe inculpatul CONSTANTIN (fost LIDER MIŞU), la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Confiscă de la inculpatul PRODAN EMILIAN (fost Prodan Grigore Ioan) suma de 35.000 EURO, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data executării măsurii, ca reprezentând contravaloarea autoturismului ce a format obiectul infracţiunii de trafic de influenţă.
Dispune restituirea de către inculpatul PRODAN EMILIAN (fost Prodan Grigore Ioan) către martorul denunţător, faţă de care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, întrucât a denunţat infracţiunea mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat, a sumei de 27.000 EURO, în echivalentul în lei la cursul BNR din data plăţii.
Dispune confiscarea de la fiecare din inculpaţii MINCĂ REMUS, MARIN SIDONIA, LIDER ANDREEA-CRISTINA THEODORA şi CONSTANTIN MIŞU (fost Lider Mişu) a sumei de 8.750 EURO, în echivalentul în lei la cursul BNR din data punerii în executare a măsurii, ca reprezentând echivalentul în bani al bunului ce a făcut obiectul infracțiunii de cumpărare de influenţă, reţinută în sarcina lor.
Obligă fiecare inculpat la plata a câte 5000 RON reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 3000 RON constituie cheltuieli ocazionate de desfăşurarea urmăririi penale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 17 decembrie 2009, vezi comunicatul nr. 333/VIII/3 din 17 decembrie 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 decembrie 2009