DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.. 171/08.04.2014, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MITREA REMUS, fost director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârşirea în concurs a 5 infracțiuni de spălare de bani, 7 infracțiuni de luare de mită, în formă continuată și dare de mită, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata MAXIM RODICA, fost contabil-sef al Ocolului Silvic „Ciobănuș” din cadrul Direcției Silvice Bacău, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata, persoană juridică, SC MITROMD SRL Vaslui, la o pedeapsă de 100 000 lei amendă şi pedeapsa complementară a dizolvării persoanei juridice, pentru săvârşirea în concurs a 2 infracțiuni de complicitate la luare de mită și 2 infracțiuni de spălare de bani.
Condamnă pe inculpata, persoană juridică, SC CHRISREM WIND SRL Vaslui, la o pedeapsă de 60 000 lei amendă şi pedeapsa complementară a dizolvării persoanei juridice, pentru săvârşirea în concurs a 2 infracțiuni de complicitate la luare de mită și 2 infracțiuni de spălare de bani.

Față de inculpații SAVIN EMIL și SC TRANSMIR SRL, Zorleni, instanța de judecată a dispus achitarea.
Obligă pe inculpatul MITREA REMUS la plata către stat a sumei de 1 358 779,29 lei şi 12 000 Euro, reprezentând bani ori alte foloase ce au făcut obiectul luării de mita. Pentru sumele stabilite în valuta confiscarea se va realiza prin echivalentul în lei, la cursul zilei, la data încasării.
Obligă pe inculpatal MAXIM RODICA la plata către stat a sumei de 510 lei reprezentând bani ori alte foloase ce au făcut obiectul luării de mită.
Obligă la plata cheltuielilor judiciare către stat după cum urmează : 14.000 lei în sarcina inculpatului MITREA REMUS, câte 3 200 lei în sarcina inculpatelor SC CHRISREM WIND SRL şi SC MITROMD SRL şi 400 lei în sarcina inculpatei MAXIM RODICA.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 2 noiembrie 2012, vezi comunicatul nr. 811/VIII/3 din 5 noiembrie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 noiembrie 2012