DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1244 din 9.04.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata CAMEN GHEORGHE, fost inspector şef la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecţia Teritorială Braşov, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea a 8 infracțiuni concurente de luare de mită, din care cinci în formă continuată.
Obligă inculpatul să plătească martorilor denunţători sumele de 3.375 lei şi 9.600 lei, precum şi 10.100 lei de către Asociaţia Pentru Studii şi Formare Profesională Miercurea Ciuc şi 3.560 lei de către Grupul Şcolar „APOR PETER” Tg. Secuiesc.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 22 iulie 2011, vezi comunicatul nr. 489/VIII/3 din 25 iulie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 iulie 2011