DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
25 iulie 2011
Nr. 489/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CAMEN GHEORGHE, inspector şef la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecţia Teritorială Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut opt infracţiuni de luare de mită, din care patru în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – iunie 2011, inculpatul Camen Gheorghe, în calitate de inspector şef la ISCIR Braşov, a pretins sume de bani de la şapte denunţători, reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, unităţi şcolare şi asociaţii care organizează cursuri de formare profesională, pentru ca, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu să avizeze deschiderea cursurilor în meseriile care necesită autorizare ISCIR cât şi pentru ca toţi cursanţii să promoveze respectivele forme de calificare profesională. Din banii pretinşi, inculpatul Camen Gheorghe a primit suma totală de 39.902 lei cu titlu de mită, în scopul menţionat mai sus. În general, suma primită de la fiecare denunţător reprezenta câte 100 lei pentru fiecare cursant.
La data de 22 iunie 2011, inculpatul Camen Gheorghe a primit de la unul dintre denunţători suma de 2.000 lei, fiind prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie.
Ca urmare, inculpatul Camen Gheorghe a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurori. La data de 23 iunie 2011, Tribunalul Braşov a respins cererea procurorilor şi a dispus cercetarea în stare de libertate a inculpatului Camen Gheorghe, iar la data de 27 iunie 2011, Curtea de Apel Braşov a admis recursul procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului (comunicatul nr. 419/VIII/3 din data de 23 iunie 2011).

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor inculpatului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braşov.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 09 aprilie 2014