DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 227 din 25.03.2014, Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DIACONU CRISTIAN, fost administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie, de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea în concurs a 3 infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată.

În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.320/1 C.p.p ”(…) Instanța va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii(…)”.

Obligă inc. în solidar cu partea responsabilă civilmente SC General Cris Trade SRL la plata sumei de 6.781.034 lei cu titlu de impozite şi TVA plus obligaţiile fiscale accesorii de la data producerii prejudiciului la data plăţii efective.
Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente la 15.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ




BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2010