DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 841 din 7.03.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție - Secţia Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul IȘIK SERDAL, cetățean turc, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 6 ani și 3 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea a două infracțiuni concurente de evaziune fiscală, din care una în formă continuată.
Obligă inculpatul IŞIK SERDAL, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Enima Trading Internaţional S.R.L. prin lichidator judiciar AH&CO EXPERT INSOLV IPURL la plata sumei de 12.104.323 lei, la care adaugă accesorii fiscale (dobânzi şi penalităţi aferente), calculate de la data faptei până la data plăţii efective, cu titlu de daune materiale, în favoarea părţii civile.
Obligă inculpatul IŞIK SERDAL, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Enima Trading Internaţional S.R.L. prin lichidator judiciar AH&CO EXPERT INSOLV IPURL, la plata sumei de 14.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 12 martie 2012, vezi comunicat nr. 221/VIII/3 din 5 aprilie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2012