DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.156 din 24.02.2014, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul RISTEA CLAUDIU, fost director executiv al Administrației Finanțelor Publice Ilfov (AJFP), la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii(funcţia de inspector ANAF) și de a comunica cu victima sau cu membri de familie ai acesteia, cu persoanele cu care a comis infracţiunea sau cu alte persoane, stabilite de instanţă, ori de a se apropia de acestea(denunţătoarea şi ceilalţi inculpaţi), pentru săvârşirea infracțiunii de: luare de mită.

Condamnă pe inculpații FILIP ALEXANDRU BOGDAN și MURGOCI AUGUSTIN CONSTANTIN, foști inspectori la AJFP Ilfov, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru un termen de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea(funcţia de inspector ANAF), de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de: complicitate la luare de mită.
Facem precizarea că inculpații au fost condamnați ținându-se seama de prev. art. 396 alin. 10 din C.P.P., privind judecata în cazul recunoaşterii învinuirii.
Menţine măsura obligării de a nu părăsi ţara luată faţă de inculpații FILIP ALEXANDRU BOGDAN și MURGOCI AUGUSTIN CONSTANTIN.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 04 octombrie 2013, vezi comunicat nr. 847/VIII/3 din 08 octombrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 octombrie 2013